Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave

Brezplačna telefonska psihološka podpora v času epidemije koronavirusa

30. 3. 2020 | Mosa | novica

Z Nacionalnega inštituta za javno zdravje sporočajo, da so v času epidemije koronavirusa v številnih zdravstvenih domovih na voljo brezplačni razbremenilni pogovori, ki jih izvajajo strokovnjaki s področja duševnega zdravja. Seznam kontaktnih podatkov zdravstvenovzgojnih centrov, centrov za krepitev zdravja in drugih zdravstvenih služb v okviru zdravstvenih domov po Sloveniji je dostopen tukaj.

Namen telefonskih pogovorov je nudenje osnovne psihološke podpore prebivalcem v lokalni skupnosti v času epidemije in s tem povezanimi strahovi in skrbmi. Telefonska podpora se odvija v obliki razbremenilnih pogovorov, ni pa namenjena poglobljeni (psihoterapevtski ali psihiatrični) obravnavi. Svetovalci na telefonu so psihologi ali drugi ustrezno usposobljeni zdravstveni (so)delavci, z delovnimi izkušnjami na področju duševnega zdravja.

Več o tem, kako podpreti otroke v času epdemije koronavirusa lahko preberete tukaj.

 

Več o tem, kako obvladati stres, občutke strahu in panike v času epodemije koronavirusa lahko preberete tukaj.

Več o tem, kako pomagati svojcem ali prijateljem v duševni/psihični stiski v času epidemije koronavirusa lahko preberete tukaj.

 

Za vsa vprašanja v zvezi s koronavirusom SARS CoV-2 (boleznijo COVID-19) in ukrepi, povezanimi z njim, pa še vedno velja, da obiščete spletno stran NIJZ ali vladno spletno stran oziroma pokličete na Klicni center za informacije o koronavirusu (080 1404).

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se