Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  NIJZ Območna enota Ljubljana: Vabilo na regijsko srečanje ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja

NIJZ Območna enota Ljubljana: Vabilo na regijsko srečanje ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja

9. 10. 2020 | Mosa | novica

Ob 10. oktobru, svetovnem dnevu duševnega zdravja, katerega letošnja osrednja tema nosi naslov »Duševno zdravje za vse. Boljša naložba - boljša dostopnost. Vsakomur, vsepovsod.«, vas z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območne enote Ljubljana, vabijo na strokovno regijsko srečanje, ki bo 23. 10. 2020.

Srečanje bo potekalo v dveh delih. Nacionalni panelni del se bo začel s prispevki o prijaznostji. Prijaznost je temeljni gradnik odnosov in lepilo skupnosti ne glede na okoliščine. V nadaljevanju bodo predstavljene ključne ugotovitve raziskav s področja duševnega zdravja v času epidemije in nasploh, s poudarkom na pomenu in načinu skrbi za lastno duševno zdravje. Povezano s tem, bodo predstavljeni tudi preverjeni in učinkoviti načini za ravnanje s paničnimi napadi in anksioznostjo.

V drugem, regionalnem delu, se bodo predstavili prvi štirje regijski Centri za duševno zdravje v okviru nastajajoče mreže novih centrov, zastavljene v nacionalnem programu duševnega zdravja 2018 – 2028. Še pred tem pa bodo predstavljeni izsledki še dveh raziskav o tem, kako svoje duševno zdravje in dostopnost organiziranih oblik podpore v duševnih stiskah v Sloveniji doživljajo mladi.

Podroben program srečanja je dostopen tukaj.

Dogodek bo potekal preko videokonference. Prijavite se lahko tukaj

Prijava je možna do torka, 20. oktobra 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest.

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se