Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Pitje alkohola povečuje tveganje za nastanek raka prebavil

Pitje alkohola povečuje tveganje za nastanek raka prebavil

6. 7. 2017 | Mosa | novica

Strokovnjaki s področja gastroenterologije iz različnih evropskih držav (angl. United European Gastroenterology) so izdali publikacijo z naslovom Alkohol in rak prebavil v Evropi: čas za spremembo, s katero želijo opozoriti na povezavo med pitjem alkohola in tveganjem za nastanek raka na območju prebavil (rak požiralnika, rak želodca, rak jeter, rak trebušne slinavke rak debelega črevesa in danke). Namen publikacije je spodbuditi razmislek in zavedanje javnosti in političnih odločevalcev o tej naraščajoči problematiki. Strokovnjaki v publikaciji poudarjajo, da je pitje alkohola pomemben dejavnik tveganja za razvoj raka na območju prebavil in iščejo rešitve za zmanjševanje problematike.


Publikacija je dostopna tukaj:

https://www.ueg.eu/epaper/Alcohol_and_Digestive_Cancers_Across_Europe_Report/#/6

Spletna stran z infografiko in informativnim filmom je dostopna tukaj: https://www.ueg.eu/publications/alcohol-and-digestive-cancers-report/

 

 

 

 

oesophageal, liver, pancreatic, colorectal and gastric cancer.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se