Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Plešem 0,0! - sporočilo za javnost Ministrstva za zdravje

Plešem 0,0! - sporočilo za javnost Ministrstva za zdravje

21. 5. 2014 | Mosa | novica

Plešem 0,0! - Plešite in zabavajte se brez alkohola!

V petek, 23. maja 2014, ob 12. uri bodo maturantje zaplesali po ulicah naslednjih slovenskih mest: Ajdovščina, Črnomelj, Domžale, Ilirska Bistrica, Kočevje, Kranj, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj, Sevnica, Sežana, Slovenske Konjice, Šentjernej, Škofja Loka, Tolmin in Trbovlje.

Na Ministrstvu za zdravje so ob letošnji maturantski paradi oziroma četvorki pozvali starše, pedagoške delavce, predstavnike lokalnih skupnosti, civilne družbe in medijev, naj sodelujejo v akciji Plešem 0,0! Namen akcije je mlade spodbuditi k plesu in zabavi brez alkohola. Ministrstvo za zdravje akcijo organizira že peto leto in se ob tem povezuje z organizatorji dogodka, državnimi institucijami, strokovnimi in nevladnimi organizacijami.

Na Ministrstvu za zdravje so skupaj z Društvom Žarek upanja pripravili silikonske zapestnice s sporočilom "Plešem 0,0", ki jih bodo organizatorji razdelili vsem plešočim maturantom. Gre za trajen spomin, s katerim želijo neposredno nagovoriti mlade, da se lahko zabavajo tudi brez alkohola.

Tekom celotnega dne bodo poleg preventivnih aktivnosti v omenjenih mestih potekali tudi intenzivni nadzori nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola s strani pristojnih inšpekcijskih služb in policije, zato z ministrstva za zdravje pozivajo vse trgovce in gostince, da opitim in mladoletnim ne ponujajo in ne prodajajo alkoholnih pijač.

 

Seznam aktivnosti ob letošnji maturantski paradi oziroma četvorki je dostopen tukaj.

 

 

 

 

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se