Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Vabilo na Nacionalni posvet o promociji zdravja v šolskem okolju

Vabilo na Nacionalni posvet o promociji zdravja v šolskem okolju

3. 12. 2013 | Mosa | novica

 

Inštitut za varovanje zdravja RS v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS, Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport RS in Svetovno zdravstveno organizacijo vas vabijo na Nacionalni posvet o promociji zdravja v šolskem okolju ob 20. obletnici Slovenske mreže zdravih šol z naslovom SKUPAJ ZA BOLJŠE ZDRAVJE OTROK IN MLADOSTNIKOV – OHRANJANJE IN ZAGOTAVLJANJE ENAKIH MOŽNOSTI, ki bo v torek, 17. decembra 2013, ob 9. uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Kriza, naraščanje socialno-ekonomskih problemov, razlik na različnih področjih, vse to vpliva na zdravje in kakovost življenja in zdravje celotne populacije, posebej pa tudi na otroke in mladostnike.

S posvetom želimo združiti prizadevanja različnih sektorjev za to, da bi z manj ali enako sredstvi preprečili slabšanje socialno-ekonomske pozicije, slabšanje zdravja, povečevanje razlik, neenakosti in okrepili našo uspešnost. Rešitev vidimo v tem, da združimo moči in skozi večje in boljše povezovanje, sodelovanje in skupne pristope povečamo učinkovitost, dostopnost in kakovost zdravstvenega, šolskega in socialnega sistema.

Pomembno je, da s skupnimi prizadevanji poskrbimo za zdravo in kakovostno življenje vseh naših otrok in mladostnikov in da smo še posebej pozorni na tako ali drugače prikrajšane. Le s skupnimi močmi lahko oblikujemo okolja, ki otrokom in mladostnikom olajšajo in spodbujajo odločitve za bolj zdrav življenjski slog oziroma zdrave izbire. Posveta se bodo aktivno udeležili predstavniki vseh treh ključnih sektorjev (šolstvo, zdravstvo, delo-družina-socialne zadeve-enake možnosti), tako ministri kot strokovnjaki s posameznih področij ter pedagoški delavci, ki bodo predstavili primere dobrih praks s svojih šol. Vendar pa ste za uresničitev skupnega programa ključni prav vsi, ki kakor koli prihajate v stik z mladostniki ali delate z njimi.

Program Nacionalnega posveta je dostopen tukaj.

Prijave zbirajo do zasedenosti mest oz. najkasneje do 10.12.2013.

Prijavnica je dostopna tukaj.

Udeležba na posvetu je brezplačna.

 

 

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se