Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Vabilo ob mesecu preprečevanja zasvojenosti - Odprti za nove informacije

Vabilo ob mesecu preprečevanja zasvojenosti - Odprti za nove informacije

17. 10. 2019 | Mosa | novica

Lokalna Akcijska Skupina za preprečevanje zasvojenosti Celje vabi na  2. regijsko strokovno srečanje z naslovom Digitalne tehnologije, zasvojenost in mladi, ki bo v torek, 19. novembra 2019, od 9. do 14. ure, v Narodnem domu v Celju.

Lokalna Akcijska Skupina za preprečevanje zasvojenosti Celje, v kateri delujejo predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Javnega zavoda SOCIO Celje, Inštituta VIR Celje, ambulante Logout Celje, Centra za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti Celje, Policijske uprave Celje ter občine Celje, organizira drugo strokovno srečanje, namenjeno problematiki zasvojenosti. Letos se bodo v predavanjih posvetili prekomerni rabi in zasvojenostim z digitalnimi tehnologijami, v delavnicah pa bodo obravnavali različne primere iz prakse ustanov, ki delajo na področju zasvojenosti.
Na srečanje vabijo pedagoške in svetovalne delavce iz vrtcev in šol ter družinske zdravnike, pediatre, šolske zdravnike in medicinske sestre. Srečanje bo priložnost za izmenjavo informacij ter izkušenj, pomembnih za naše vsakodnevno delo.
Srečanje bodo prijavili na Zdravniško zbornico ter Zbornico zdravstvene in babiške nege za dodelitev kreditnih točk. Kotizacije ni. Srečanje so omogočili Mestna občina Celje, Javni zavod Socio in Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Prijava na dogodek je obvezna. Prijavite se lahko na naslednji povezavi: https://anketa.nijz.si/a/124735. Prijave bomo zbirali do 13. novembra oziroma do zapolnitve mest. Dodatne informacije: marjeta.peperko@nijz.si, tel: 03 42 51 205.
Prijazno vabljeni!

PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA
Narodni dom Celje, 19. 11. 2019
8.30 – 9.00 Registracija udeležencev
9.00 – 9.15 Uvodni nagovor
9.15 – 9.45 Stanje na področju drog in zasvojenosti v Sloveniji, novi viri pomoči v primeru težav duševnega zdravja - prim. Nuša Konec Juričič, dr. med., Območna enota Celje, Nacionalni inštitut za javno zdravje
9.45 – 11.15 Radosti in pasti interneta - Miha Kramli, terapevt, vodja Centra za zdravljenje odvisnosti Nova Gorica
11.15 – 11.45 Odmor
11.45 – 13.30 Delavnice
Delavnica 1 Digitalna zasvojenost - primeri iz prakse
Skozi primere iz prakse bodo predstavljeni znaki prekomerne rabe in zasvojenosti z digitalnimi
napravami, varovalni dejavniki in dejavniki tveganja za zasvojenost na tem področju. Razmišljali bomo o naših vlogah pri preprečevanju digitalne zasvojenosti in obravnavi oseb, zasvojenih z digitalnimi napravami.
Izvajalca: Rok Gumzej, dipl. soc. ped., svetovalec centra za prekomerno uporabo interneta Logout, in prim. Nuša Konec Juričič, dr. med..
Delavnica 2 »Letalo zasvojenosti«
Predstavljene bodo zakonitosti zasvojenosti, kompleksnost nastanka zasvojenosti in pomembnost razumevanja raznolikih vidikov ter celostne obravnave - vse to v povezavi s prakso.
Izvajalke: strokovne delavke Inštituta VIR - Anita Leskovšek Feldin, univ. dipl. soc. del., v. d. direktorice, Minka Jazbinšek, univ. dipl. soc. del., Imago partnerska terapevtka, strokovna vodja programa, Anja Brinovec, dipl. soc. del. (UN), mag. zak. in druž. štud., in Nataša Verdinek, univ. dipl. soc. del., JZ Socio Celje, program Terensko delo z odvisniki od prepovedanih drog.
Delavnica 3 Vpliv zasvojenosti v družini na osnovnošolske otroke (odzivi pedagoških delavcev in strokovnih služb)
Na delavnici bodo prikazani rezultati raziskave o prepoznavanju problematike zasvojenosti v družini in tudi pri otroku. Raziskava je bila opravljena med bolniki, ki se zdravijo zaradi zasvojenosti v centrih za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog v Celju in Mariboru. Izmenjali bomo poglede in izkušnje ter primere iz prakse.
Izvajalki: Veronika Jazbec, prof. raz. pouka, terapevtka za obravnavo zasvojenosti, predstojnica
Centra za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog Celje, in Lara Rojc, kriminalistična inšpektorica, Policijska uprava Celje.
13.30 – 14.00 Razprava in zaključek srečanja

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se